Ana içeriğe atla

KRİSTAL GENÇLİK

 

Kristal Gençlik


 

Şu dünyada ki herkes biricik  – Eğer ikiz kardeşiniz yoksa –  bir benzeriniz yok ve çok değerlisiniz.

 

Biri yeni bir buluş yapsa ve dese ki hayatının bir dönemini sonra tekrar açıp bakabilmen için saklayabiliyoruz! Sen hangi dönemi saklamak istersin ?

Diye sorulsa birçoğumuz gençlik yılları deriz.

İstediğimiz ne varsa bunu yapmak için güce, zamana ve sağlığa sahip olduğumuz ama yaşarken bunun kıymetini bilmediğimiz o paha biçilmez yıllar.

 

Peki bu vitrindeki az kullanılan ama çok değerli olan kristal gençlik neden bu kadar önemli ?

Bir gün artık genç olmadığımızı hissettiğimizde geçmişte yapamadıklarımız için ne kadar pişman olacağız ?

Bu ve bunun gibi daha nice soruyu aslında pekte düşünmüyoruz değil mi ?

Evet belki yaptığımız işlerde kılı kırk yarıyoruz lakin ileride pişman olmamak için bugünü ne kadar ideal bir standarta  getiriyoruz ?

Enerjimiz bol, zaman da hakeza öyle illa biriciğiz diye bencil mi olmak zorundayız!

Kristal gençlik yaşadığı dönem de başkalarına da faydalı olamaz mı ?

Bir ağaç dikmek gibi gençlik! Attığınız her adım meyvesini yıllar sonra, zamanı geldiğinde veriyor. Peki neden ağır aksak hareket ediyoruz?

 

Acaba kendimizi neden israf ediyoruz? Madem ki israfın her türlüsü haram, o halde kendi potansiyelimizin altında, atıl kapasite de olmamızda bir israf değil mi ?

Belki de bugünümüzle yani bugünkü senle konuşmaktan, tartışmaktan, hatta kavga etmekten korkuyoruz.

 

Kim olduğunu bilmeyen, kendinden korkan bir genç! Nasıl gelecekte kim olmak istediğini bilsin ki ?

Eğer insanın bir hayat amacı, bir davası, bir ideali varsa bunlara ulaşmak için yapabileceği en iyi şey içindeki potansiyeli keşfetmek.

Bir kere gençsin !

Baktın kendine, eksiklerin mi var tamamlayabilirsin. Dünyanın bir ucunda bir çocuğa yardım mı etmek istiyorsun ne gerekiyorsa öğren, yap. Çabala en azından.

Boşuna geçirme bu kıymetli zamanı.

 

İlla gençliğine dönüp bakabilmek için yeni bir icada ihtiyacın yok !

Bugün ne yaparsan hayatının sonuna kadar seninle o gelecek.

Şimdi yine her şey senin elinde ya bu gençlik nimetini en nadide bir esere dönüştürürsün ya da hafızandan silmek istersin!

Hayatının ne olacağı senin elinde!

Not: Gençlik bir kere yaşanır. Pişman olmayacağın şekilde yaşa!

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA DA MI DÜNYAMIZ DA MI YAŞIYORUZ?

               Günümüzde dünyanın hemen her   yerinde toplumsal birçok sorun yaşanıyor.  Hırsızlık, cinayet, dolandırıcılık ve sayamayacağım daha birçok sorun. Neden? Sorusunu sorduğumuzda en yalın haliyle karşımıza aynı cevap çıkıyor, “ empati yapmamak ”. Ama neden? Günümüzün en ciddi problemlerinden olan bu empati yapmama insanların büyük çoğunluğunun dünyamız da değil de dünyasında yaşamasından kaynaklanıyor. Dünyamızda yaşamayı aslında istemsizce yapıyoruz – en azından iyi niyetle düşünüldüğünde böyle – kendi giyindiğimiz gibi giyinenlere değer veriyor, aynı müzik grubunun şarkılarını seven kişilerle konuşmaktan hoşlanıyoruz. Böyle düşünmemde ne sorun var ki? Diyebilirsiniz. Pek bir sorun gözükmüyor gibi olsa da bakış açımızı değiştirdiğimizde bizi rotasız bir okyanusun ortasına sürüklediğini görüyoruz. Nasıl mı? Kendi dünyanızda fazlaca bir süre kaldığınızda bakış açınızda körelmeye başlıyor. Sürekli kendiniz gibi olan insanlarla görüşme i

Güvenen Emoji

Günümüzde duygularımızı ifade etmek için birçok yol kullanıyoruz; sözler, resimler, GIF’lar vs. Ama bir duyguyu ifade edemiyoruz bu dört yola ne mi? Güven duygusu ! Bir insan başka bir insana güvendiğini ona belki söyleyebilir “sana güveniyorum” gibi ama etki uyandıramaz ise, sözcüklerin de bir hükmü kalmamış olur. Bizler her ne kadar göremesek de çevremizde wifi ağları gibi bir sürü iletişim ağları ve bunların kalite kontrol süreçleri mevcut , dünyanın en karmaşık algoritmaları çok hızlı bir süreçte karar veriyor, güvenilirlik durumuna. Geçmişte insanlar daha samimi ve duygularında daha net oldukları için iletişimde oluşabilecek problemler de minimuma iniyormuş. Günümüz sosyal medyasında, olduğu gibi değil de kendini çok farklı şekilde gösterme çabasında olan insanlar da mevcut. Günümüz teknolojisi her ne kadar yaşamı kolaylaştırsa da birçok şeyi de bizden alıp götürüyor. Sözün özü: insanları tanımanın, anlamanın mihenk taşı yine insanın kendisi olmalı. Bu ko