Ana içeriğe atla

SENİN KAHRAMANIN KİM?

      Her milletin kendine has özellikleri vardır.
Bunca çok milletin ortak özelliklerinin olması da sayının fazlalığından pek mümkün gözükmüyor ama bir tane ortak özellik var.


Bu özellik ne derseniz şu cevabı verebilirim.

Her millet kendi toplumunun bir kahramanı olsun istiyor.
Buraya kadar bir sıkıntı yok.


Televizyonun icat edilmesi ve yaygınlaşmasından sonra bu ihtiyaç Holywood'un popülaritesi haline gelmiş, sürekli yeni kahramanlar türetilmiş.

  Hep aynı senaryo.
 Güçlerini kötüye kullanmaya çalışan kişiyi “ süper kahraman ” yener ve dünya huzur bulur.







Gerçek dünyada ise insanlar bu “ süper kahramanları ” örnek almak için onlar  gibi giyinmeye ve onlar gibi biri olmaya çalışıyor.

Türk olmayan milletler için yine bir sıkıntı yok.

Ama Türk Milleti, Holywood süper kahramanı gibi olmaya çalışınca ciddi sıkıntılar oluyor.

Diğer milletlerin gerçek kahramanları olmadığı için yapma süper kahraman arayışına girmiş olabilirler ama bizde sayısını bilemediğim kadar süper kahraman varken yapayına ihtiyacımız yok ki.


Yapma süper kahramanlara inanan çocuklar da hayal dışı olan olaylara inanıp, bu olayları gerçekleştirebileceğini düşünüyorlar.

Kendini Örümcek Adam sanıp balkondan, camdan atlayıp hayatını kaybeden çocuklar yapma süper kahramanların verdiği en ciddi zararlardan.


Peki bizim süper kahramanlarımız kimler?


Bizim gerçek kahramanlarımızın hepsini saymaya sayfalar yetmez.







Ben aklıma ilk gelenlerden birkaçını sizinle paylaşmaya çalışacağım.

Örneğin:

Bir savaşın seyrini değiştiren “Seyit Onbaşı”,

Altı asır sürecek bir devletin kurucusu olan “Osman Gazi”,

Yirmi bir yaşında fetih edilemez denilen Konstantiniyeyi feth ederek yeni bir çağın başlamasına vesile olan “ Fatih Sultan Mehmet ”,

Bir milletin yeniden dirilmesine önderlik eden “ Mustafa Kemal Atatürk ”,

Bir ülkenin geleceğini, cesareti ve vatana olan bağlılığıyla değiştiren “ Şehit Ömer Halisdemir

Son kurşununa kadar teröristlerle çarpışarak bir çok insanın hayatını kurtaran ve şehit olan  “Fethi Sekin”.

Eminim sizin aklınıza daha birçok başka kahraman gelmiştir.


Sözün Özü: Eğer bir kahramana ihtiyacınız varsa, pelerini olmasına ya da fantastik olmasına gerek yok. Çünkü yeterince gerçek kahramanı olan bir milletin ferdisiniz.


Not: Sizin kahramanınız kim?  Yorum olarak yazar mısınız? ☺

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA DA MI DÜNYAMIZ DA MI YAŞIYORUZ?

               Günümüzde dünyanın hemen her   yerinde toplumsal birçok sorun yaşanıyor.  Hırsızlık, cinayet, dolandırıcılık ve sayamayacağım daha birçok sorun. Neden? Sorusunu sorduğumuzda en yalın haliyle karşımıza aynı cevap çıkıyor, “ empati yapmamak ”. Ama neden? Günümüzün en ciddi problemlerinden olan bu empati yapmama insanların büyük çoğunluğunun dünyamız da değil de dünyasında yaşamasından kaynaklanıyor. Dünyamızda yaşamayı aslında istemsizce yapıyoruz – en azından iyi niyetle düşünüldüğünde böyle – kendi giyindiğimiz gibi giyinenlere değer veriyor, aynı müzik grubunun şarkılarını seven kişilerle konuşmaktan hoşlanıyoruz. Böyle düşünmemde ne sorun var ki? Diyebilirsiniz. Pek bir sorun gözükmüyor gibi olsa da bakış açımızı değiştirdiğimizde bizi rotasız bir okyanusun ortasına sürüklediğini görüyoruz. Nasıl mı? Kendi dünyanızda fazlaca bir süre kaldığınızda bakış açınızda körelmeye başlıyor. Sürekli kendiniz gibi olan insanlarla görüşme i

KRİSTAL GENÇLİK

  Kristal Gençlik   Şu dünyada ki herkes biricik   – Eğer ikiz kardeşiniz yoksa –   bir benzeriniz yok ve çok değerlisiniz.   Biri yeni bir buluş yapsa ve dese ki hayatının bir dönemini sonra tekrar açıp bakabilmen için saklayabiliyoruz! Sen hangi dönemi saklamak istersin ? Diye sorulsa birçoğumuz gençlik yılları deriz. İstediğimiz ne varsa bunu yapmak için güce, zamana ve sağlığa sahip olduğumuz ama yaşarken bunun kıymetini bilmediğimiz o paha biçilmez yıllar.   Peki bu vitrindeki az kullanılan ama çok değerli olan kristal gençlik neden bu kadar önemli ? Bir gün artık genç olmadığımızı hissettiğimizde geçmişte yapamadıklarımız için ne kadar pişman olacağız ? Bu ve bunun gibi daha nice soruyu aslında pekte düşünmüyoruz değil mi ? Evet belki yaptığımız işlerde kılı kırk yarıyoruz lakin ileride pişman olmamak için bugünü ne kadar ideal bir standarta   getiriyoruz ? Enerjimiz bol, zaman da hakeza öyle illa biriciğiz diye bencil mi olmak zorundayız! Kristal gençli

SEN YAPAMAZSIN (!)

    İnsanoğlu her ne kadar dünya da ki diğer canlıları yönetebilme kabiliyetine sahip olsa da sonuçta insan, belirli kapasitesi var. Sorun olan kısım kişinin yapabileceği herhangi bir şeye “sen yapamazsın” deyip hiç fırsat vermeden ket vurmak. Haydi gelin bu sorunu irdeleyelim., Sen yapamazsın lafı insana çocukluktan denilmeye başlıyor. Muhakkak sizlere de söylenmiştir. Mesela bir bardağı taşımaya çalışırken        -  Bardakta ki suyu dökersin! Sen yapamazsın. Çocuk bardağı hakikaten taşıyamayabilir ama ne olur ki sanki su yere dökülse? Az önceki davranışla çocuğun cesareti kırılmış ve kendine olan güveni azalmış olmadı mı? Sen Yapamazsın(!) Çocuk biraz daha büyüsün ve ilkokula gitsin diyelim. Matematiği iyi değilse, zaten okuma yazmayı da zor öğrendiyse yine der birileri         -  Sen hiçbir şey olamazsın bu gidişle. Gibi demotive edici sözler söylerler. Yine umutsuzluğa neden olacak söylemlere yenisi eklenmiş olur. Ayrıca bu kişil